П`ятниця, 29 Березня 2024, 14:16
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаємо Вас Гість | RSS

Тетерівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ніни Сосніної

Меню сайту
Поділитися
Наше опитування
Чи маєте Ви відношення до школи?
Всього відповідей: 347

Головна » 2018 » Травень » 20 » День вишиванки у школі
19:50
День вишиванки у школі

Кожна нація, кожен народ має свої звичаї та традиції. Вишиванка є споконвічним символом українського народу, це – національна святиня, що несе в собі духовне багатство, мудрість і зв’язок багатьох поколінь, який не переривається віками. Сьогодні вишиванка – не просто генетичний код української нації. Це – наш, визнаний світом, бренд.

Сьогодні, 17 травня, українці у всьому світі відзначають свято свого національного одягу – вишиванки. На роботі, вдома, в офісах, на вулиці, на фронті, в Україні та за її межами – скрізь українці та люди, які їм симпатизують, одягнули це вбрання-символ. Свято це не прив’язане до жодного державного чи релігійного. Не так давно, з 2006 року, воно з’явилось, та поступово укорінюється і входить в наше життя.

День вишиванки – Всеукраїнське свято, яке покликане зберегти споконвічні народні традиції створення та носіння етнічного вишитого одягу. Щороку в третій четвер травня організатори свята закликають всю Україну в цей день одягнути вишиванку.

Учні та вчителі нашої школи теж залюбки приєдналися до Всеукраїнській акції. З усмішками на обличчях, піднесено-патріотичним настроєм учителі та учні школи розпочали робочий день. Більшість з’явилися до школи у вишиванках. Учні школи та вчителі взяли участь у шкільному заході «Україна – єдина!», під час якого всі вишикувались на шкільному майданчику, взявшись за руки. А вишикувались учасники по символічному державному кордону України (на шкільному майданчику заздалегідь старшокласники намалювали карту України). Проведення такого свята продемонструвало, що вихованці школи разом зі своїми батьками відчувають себе справжніми українцями та налаштовані на збереження культури, звичаїв і традицій свого народу.

А ще у школі оголошено фотоконкурс «Моя родина у вишиванці». Фото приймаються до 22 травня. Переможців конкурсу чекають нагороди.

Переглядів: 511 | Додав: uvkm | Теги: Тетерівська школа, день вишиванки | Рейтинг: 0.0/0
ОГОЛОШЕННЯ
Ділимося досвідом
Материалов за текущий период нет.
Форма входу
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Травень 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031
Яндекс-пошук
Пошук на сайті
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024