П`ятниця, 29 Березня 2024, 01:55
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаємо Вас Гість | RSS

Тетерівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ніни Сосніної

Меню сайту
Поділитися
Наше опитування
Чи маєте Ви відношення до школи?
Всього відповідей: 347

Головна » 2016 » Жовтень » 3 » Відкриття пам’ятних дошок
20:16
Відкриття пам’ятних дошок

          30 вересня, в переддень професійного свята – Дня працівників освіти, у школі відбувся урочистий мітинг з нагоди відкриття пам’ятних дошок Заслуженому учителю України, письменнику-літературознавцю, члену спілки письменників України  Лупейку Віктору Юхимовичу та  Білоконю  Леоніду Олексійовичу, випускнику нашої школи, вчителю історії, літописцю  історії Бородянщини та рідної школи.  

ФОТОРЕПОРТАЖ  МІТИНГУ

      

          На мітингу були присутні: голова об’єднаної Пісківської територіальної громади Рудніченко А.М.,  завідуюча відділом освіти Бородянської райдержадміністрації КухарВ.І., голова районної профспілки працівників освіти Домбровський В.Н., педагогічний та учнівський колектив школи,  дружини Білоконя Л.О. та Лупейка В.Ю, їх родини, жителі селища.

      

      

     Лупейко Віктор Юхимович…  Учитель української мови та літератури за професією,  літератор за покликанням,  він своєю головною зброєю – словом   виховував патріотів та відкривав очі нам, українцям, на свою історію. «Відмінник народної освіти УРСР», заслужений учитель України, член Національної Спілки письменників та Спілки журналістів України, лауреат літературної премії ім. Г.Косинки, нагороджений президентською медаллю «За працю і звитягу», автор  збірників та книг «Осягнення сущого» ,«Сиве кування зозулі»«Кайдашизм, або Доки ж будемо самоїдами?», «У світі українських інтелектуалів»«Світочі і лжепророки», «На крутих роздоріжжях», «Витязі української духовності».  Віктор Лупейко був визначним  публіцистом, есеїстом, педагогом, який усвідомлював свій громадянський обов’язок доносити до української людини правду про історію, культуру, літературу, мову, традиції рідного народу.

   

        В стінах  нашої рідної Тетерівської школи  10 років навчався, сподівався на краще  і мріяв про майбутнє Білоконь Леонід. Завершивши шкільну науку, Леонід Олексійович  потрапляє на  військову службу до Тихоокеанського флоту. По закінченню строку служби повертається до рідної школи. Свою педагогічну діяльність розпочинає як вчитель фізичної культури, при цьому одночасно навчається на історичному факультеті КДПІ імені Горького. Білоконь Леонід Олексійович – автор книг «Пам’ять поколінь» та «Книга пам’яті», співавтор книги «Історія рідного краю. Бородянщина».

         

       Сьогодні  на  будівлі нашої школи,  де майже все життя пропрацювали Віктор Юхимович та Леонід Олексійович, встановлено меморіальні дошки на їх честь,  які виготовили за ініціативи та на кошти випускника нашої школи Павлика Анатолія при сприяння голови об’єднаної територіальної Пісківської громади Рудніченка Анатолія Миколайовича. 

      Віднині  з меморіальної дошки Лупейко Віктор Юхимович та Білоконь Леонід Олексійович щодня зустрічатимуть і проводжатимуть поглядом учнів та учителів, нагадуватимуть кожному з нас, що слід жити правильно й правдиво, творити добро і примножувати славні традиції нашого народу, нашої рідної школи, любити свою Україну і жити її болями та радощами… Як  жили і робили вони самі…

Переглядів: 664 | Додав: uvkm | Теги: Тетерівська школа, пам'ятні дошки | Рейтинг: 5.0/1
ОГОЛОШЕННЯ
Ділимося досвідом
Материалов за текущий период нет.
Форма входу
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Жовтень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Яндекс-пошук
Пошук на сайті
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024