Четвер, 28 Березня 2024, 23:34
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаємо Вас Гість | RSS

Тетерівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ніни Сосніної

Меню сайту
Поділитися
Наше опитування
Чи маєте Ви відношення до школи?
Всього відповідей: 347

Головна » 2018 » Листопад » 24 » Мітинг-реквієм "У пам'ять про скорботний тридцять третій..."
15:27
Мітинг-реквієм "У пам'ять про скорботний тридцять третій..."

Пам'ять – нескінченна книга, в якій записано все: і  життя людини, і життя країни. Там багато сторінок вписано кривавими і чорними кольорами. Кожен із нас переосмислює нашу історію, трагічні її сторінки, які примушують стискатися людські серця. Одна з найстрашніших таких сторінок - Голодомор, який призвів до небачених безневинних  жертв.

Кажуть, що минуле не належить нікому. Воно - надбання нинішніх і майбутніх поколінь, бо саме їм належить винести з нього всі найсерйозніші уроки, щоб подібні людські трагедії не повторилися. Ніде і ніколи!

Багатовікова історія українського народу - це, насамперед, літопис життя і смерті народу-великомученика, на долю якого випало досить лиха. Майже кожне століття, як свідчать давні джерела, позначене голодними роками, наслідками епідемій, спустошливими війнами, чужоземними навалами...

Прах семи з половиною мільйонів стукає в наші серця. їх ніхто не судив - отже, ніхто не реабілітує. Ніхто, крім нас із вами, їхніх співвітчизників, нащадків і довічних боржників.

   

Нам, сьогоднішньому поколінню, необхідно розібратися в багатьох ганебних явищах нашої історії. Мертві не скажуть. Нічого не додадуть до того, що вони сказали на цьому світі. Сказати повинні живі - ми з вами. Мусимо сказати своїми словами за себе і за тих, хто не вижив...

...Мало знайдеться в історії не тільки України, а й світу таких трагедій, як голодомор 1932-1933-го. Жахливі і вражаючі статистики цих років. За один рік загинула п’ята частина сільського населення України. Штучний голод, за різними оцінками, забрав від семи до десяти мільйонів життів українців. За іншими шокуючими даними  - 14 млн.

   

Голодомор 1932-1933 років став найбільшою трагедією українського народу за всю багатовікову історію України, трагедію, яка не має аналогів в світі.

Ось уже 85 років щемить, тужить зранене серце, котиться пекуча сльоза скорботи у роз'ятрене тіло матері-України.  Мільйони померлих голодною смертю, висланих і розчавлених більшовицькою владою дивляться з минулого в сьогодення: „ Будьте пильними! Пам’ятайте про наші гіркі уроки!”

   

Не буває чужого горя і чужої біди. Живемо ми на одній землі, під одним небом і під одним сонцем. Нехай же ніколи не доведеться нам пережити подібне.

Життя людське ― найсокровенніший дар Божий, і кожне ― дорожче над усі цінності земні й небесні, і кожне має зберегтися в пам’яті поколінь і нинішніх, і грядущих, бо ми люди.

   

Сьогодні у нас у школі відбувся мітинг-реквієм "У пам'ять про скорботний тридцять третій..." та був оформлений  пам'ятний куточок, де цілий день горіла свіча Пам'яті.

На знак вшанування пам’яті невинних жертв Голодомору у суботу 24 листопада з 16 години проходить   всеукраїнська акція «Засвіти свічку!».. Приєднуйтесь всією родиною до нас - запаліть свічку Пам'яті і  виставте на підвіконня так, щоб їх було видно знадвору. Ці вогники символізуватимуть нашу скорботу і пам’ять про мільйони загублених життів.

   

Хай  у кожному домі загориться ця свіча Пам'яті і Скорботи...

 Україна пам’ятає!

 Світ визнає!

   

Переглядів: 459 | Додав: uvkm | Теги: Тетерівська школа, Голодомор 1932-33 годов | Рейтинг: 0.0/0
ОГОЛОШЕННЯ
Ділимося досвідом
Материалов за текущий период нет.
Форма входу
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Яндекс-пошук
Пошук на сайті
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024