Четвер, 28 Березня 2024, 19:25
Ви увійшли як Гість | Група "Гости"Вітаємо Вас Гість | RSS

Тетерівська ЗОШ І-ІІІ ст. ім. Ніни Сосніної

Меню сайту
Поділитися
Наше опитування
Чи маєте Ви відношення до школи?
Всього відповідей: 347

Головна » 2018 » Листопад » 9 » Лінійка Пам’яті, присвячена 75 річниці визволення селища
20:48
Лінійка Пам’яті, присвячена 75 річниці визволення селища

Пам’ять... Вона нетлінна і вічна. Вона дивиться на нас із старих фронтових фотографій, з тих речей, які зберігають колишні фронтовики, і не дає померкнути жодній героїчній сторінці історії перемоги над фашизмом. А ми, молоде покоління, про їхні бойові подвиги, їхнє воєнне життя можемо сьогодні дізнатися тільки з їхніх розповідей, кінофільмів, творів художньої літератури.

   

Швидко, мов весняні струмки, збігають роки, квітнуть дерева, половіють жита, приходять у світ нові покоління. Але не старіє, не зникає пам'ять тих літ. Вона живе у спогадах бійця і в суворих монументах, як свідок грізних років і переможних боїв, пильно дивиться на нас в залах музеїв  та зі сторінок книг; її ,  мужню і величну, надійно оберігає народ, передаючи, як святиню, у спадщину поколінням.

   

Події другої світової  війни й досі не забуті – печуть ранами в душах людей, учасників війни та бойових  дій, дітей  війни, силоміць вивезених на підневільну працю до Німеччини – всім, кого накрила безжальним чорним крилом та людиноненависницька війна.

   

Великим випробуванням для жителів Бородянського краю була друга світова... Для нашого району це гірка, незабутня, трагічна і водночас героїчна сторінка  історії. ...

   

Майже два роки стогнала Бородянщина під ігом фашизму. Довгі нестерпні два роки.. Та настав той довгоочікуваний день – 10 листопада 1943 року, коли останній фашист був вигнаний за межі нашого селища…

      

Селище Пісківка було звільнене частинами 112 стрілецької дивізії, якою командував полковник П. Лащенко. Першими на станцію ввійшли розвідники штабу дивізії на чолі з Володимиром Птіциним. А  на світанку 10 листопада при підході до станції обоз із червоноармійцями був зустрінутий кулеметним вогнем ворога, що розмістився на водонапірній башти. Загинуло 28 бійців, які в той же день і були поховані в братській могилі. Зараз там – пам`ятник воїнам-визволи-телям. При звільнені станції Тетерів загинуло більше ста чоловік.

   

Сьогодні у школі було проведено лінійку Пам’яті, присвячену 75 річниці визволення селища. По завершенню лінійки делегація учнів школи поклали корзини квітів до братських могил, де поховані  воїни-захисники.

Переглядів: 434 | Додав: uvkm | Теги: лінійка, Тетерівська школа | Рейтинг: 0.0/0
ОГОЛОШЕННЯ
Ділимося досвідом
Материалов за текущий период нет.
Форма входу
Свята України
Календар свят і подій. Листівки, вітання та побажання
Календар
«  Листопад 2018  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930
Яндекс-пошук
Пошук на сайті
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Copyright MyCorp © 2024